nieuws

Verpakkingsbedrijf Moonen in Zweedse handen

Fabrikanten 2881

Verpakkingsbedrijf Moonen in Zweedse handen

WEERT – Het Nederlandse verpakkingsbedrijf Moonen Packaging komt in Zweedse handen. De Zweedse zakelijk dienstverlener OptiGroup is de nieuwe eigenaar van het bedrijf uit Weert. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Moonen Packaging levert verpakkingen in heel de Benelux, onder meer voor de foodindustrie en supermarktketens. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van circa €51 miljoen euro. Het familiebedrijf laat weten dat de banen van zijn tachtig medewerkers behouden blijven. De onderneming verwacht onder Zweedse vleugels verder te kunnen groeien op het gebied van duurzame verpakkingen. OptiGroup roerde zich de afgelopen periode flink op de verpakkingsmarkt. Het bedrijf kocht drie distributeurs van verpakkingen in Finland en Roemenië. De overname van Moonen vereist nog goedkeuring van toezichthouder ACM.

Hoogvliet, Dirk van den Broek en Jan Linders

De overgenomen onderneming is een totaaldienstverlener op het gebied van verpakkingen. Het bedrijf is naar eigen zeggen onder meer Europees marktleider op het gebied van composteerbare verpakkingen. Op de site van het bedrijf staan onder meer cases met supermarktketens Hoogvliet, Dirk van den Broek en Jan Linders.

Zie ook: Poiesz vleesverpakking kan GFT-bak in

Reageer op dit artikel