nieuws

Unilever koopt Italiaans verzorgingsmerk

Fabrikanten 921

Unilever koopt Italiaans verzorgingsmerk
Foto: ANP

ROTTERDAM – Unilever versterkt zijn palet merken op het gebied van drogmetica. De Nederlands-Britse onderneming neemt een belang van 75 procent in het Italiaanse Equilibra.

Equilibra,  vorig jaar goed voor een omzet van €35 miljoen,  is actief in de markten voor cosmetica, haar- en huisverzorging alsmede voedingssupplementen. De onderneming blijft onder de vleugels van Unilever onafhankelijk functioneren met leden van de oprichtersfamilie Bianco als topman en zogenoemde ‘honorary chairman’. Equilibra is in 1987 opgericht door Franco Bianco en richt zich op producten die volledig zijn gemaakt met plantaardige ingrediënten. De onderneming is naar eigen zeggen ook marktleider in Italië als het aankomt op voedingssupplementen.

Equilibra wil internationaal groeien

Met Unilever als eigenaar wil de onderneming zijn positie op de Italiaanse markt verder versterken en internationaal te willen groeien. Het is de bedoeling dat Unilever op termijn helemaal eigenaar wordt van het Italiaanse bedrijf. Naar verwachting kan de overname van het belang van 75 procent in de loop van het derde kwartaal worden afgerond. De kartelauthoriteiten moeten zich nog uitspreken over de transactie. Hoeveel Unilever betaalt voor het belang wordt niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel