nieuws

Heineken investeert stevig in Britse pubs

Fabrikanten 1623

Heineken investeert stevig in Britse pubs

LONDEN – Heineken steekt miljoenen in zijn kroegen in het Verenigd Koninkrijk. De investering levert circa duizend nieuwe banen op, stelt de brouwer.

In totaal investeert Heineken dit jaar 44 miljoen pond (50 miljoen euro) in ongeveer een kwart van de 2900 Britse pubs van het concern, die onder de noemer Star Pubs & Bars vallen. In de afgelopen vijf jaar trok Heineken al 140 miljoen pond uit voor deze kroegen. Het aantal kroegen van Star Pubs & Bars is vorig jaar meer dan verdubbeld na de overname van 1900 zaken van Punch Taverns door Heineken. Door de integratie van die pubs in zijn eigen kroegmerk is Heineken een van de grootste kroeguitbaters van het Verenigd Koninkrijk.

Duits bier en Franse champagne

De Britse rivaal Wetherspoons kwam afgelopen week in het nieuws omdat het bedrijf stopt met het schenken van Duits bier en Franse champagne. In plaats daarvan gaat het bedrijf meer producten uit eigen land of uit andere delen van de wereld verkopen. De topman van Wetherspoons geldt als een uitgesproken voorstander van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Hij verwacht lagere prijzen in de pubs wanneer de Britten zelfstandig kunnen handelen in plaats van als onderdeel van de EU.

Lees ook: AB InBev ruziet met Heineken over patenten

Reageer op dit artikel