nieuws

Field Sales 2018 van start

Fabrikanten 2101

Field Sales 2018 van start

DOETINCHEM – Het jaarlijkse Field Sales-onderzoek is gestart. Onderzoeksbureau Integron benadert supermarkten voor een telefonisch interview. Nieuw is dat alle deelnemers aan de interviews worden uitgenodigd voor de Dag van de Supermarkt.

Het Field Sales Event is hét kennis- en netwerkevent voor de buitendiensten van de supermarktbranche.

Derde keer verkiezing Beste Rayonmanager

Tijdens dit door Distrifood georganiseerde evenement, dat dit jaar op 30 oktober wordt gehouden, worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd van het Field Sales onderzoek. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van het Beste Field Sales Team. Ook wordt duidelijk wie het beste team heeft in verschillende categorieën, zoals dranken, non-food en kruidenierswaren. Voor de derde keer wordt ook de Beste Rayonmanager van het Jaar verkozen.

Buitendiensten van belang voor winkelbeeld

De buitendiensten van de toeleveranciers bepalen voor een deel het winkelbeeld en kunnen een belangrijke bijdrage leveren in de ondersteuning van de winkel en de medewerkers. Daarom is het van belang de performance te meten.

Onderzoek door Integron

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Integron, een onafhankelijk  onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van klant-, medewerker- en intern klantonderzoek. Het beoordeelt buitendiensten op professionele uitstraling, klantgerichtheid, kennis van zaken, aanbieden van acties, geven van de juiste informatie en het nakomen van afspraken. Voor het onderzoek van 2018 wordt de editie van 2017 als basis gebruikt. Een vooronderzoek bepaalt welke buitendiensten deelnemen aan het onderzoek. Als het deelnemersveld bekend is, worden er 150 interviews per categorie afgenomen. De interviews voor het onderzoek vinden plaats in twee periodes, om zo de prestatie over een langere periode inzichtelijk te maken. Het telefonische interview neemt zo’n 10 tot 15 minuten in beslag.

Zie ook: Unilever heeft beste buitendienst of bezoek de website van het event.

 

Reageer op dit artikel