nieuws

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

Fabrikanten 6443

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

LIESHOUT – Bavaria verandert haar naam in Swinkels Family Brewers.

Dat maakte de familie Swinkels, eigenaar van de brouwerij, bekend. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan.

Driehonderdjarig bestaan

De brouwerij in het Brabantse Lieshout viert volgend jaar haar driehonderdjarig bestaan. Naast Bavaria worden daar ook merken als Swinckels gebrouwen. Het bedrijf verkoopt in 120 landen bier en is ook moederbedrijf van merken als Palm, Rodenbach en Steenbrugge. Volgens de familie is Bavaria als naam van het bedrijf te beperkt, gezien de grote verscheidenheid aan merken die de brouwer produceert.

Nieuwe huisstijl

Met de nieuwe naam wordt een volledig nieuwe huisstijl geïntroduceerd die naar alle uitingen op bedrijfsniveau zal worden door vertaald. In het logo van Swinkels Family Brewers is een schild te herkennen dat symbool staat voor een familiewapen. De hopbel staat als belangrijke grondstof voor het brouwen van bier. De ‘S’ staat voor de familienaam Swinkels, een symbool voor authenticiteit, continuïteit en onafhankelijkheid. Het woord ‘Family’ staat niet alleen voor de familie Swinkels, de aandeelhouders, maar voor iedereen die er bij hoort. ‘Brewers’ refereert aan de medewerkers en hun vakmanschap.

Vorig jaar recordomzet

Bavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien tot €659 miljoen. De winst van de brouwer viel, mede door gestegen kosten, wel lager uit. Zo investeerde Bavaria in Swinckels, Rodenbach, Palm en Brugge Tripel. De brouwer sprak zelf van een uitdagend jaar. Bavaria kampte in Nederland met een toenemende concurrentie op het gebied van alcoholvrij bier, promotiedruk in supermarkten en kortingsdruk in de horeca. Verder waren er ‘uitdagingen’ door de Brexit en overheidsreguleringen in Afrika en Azië.

Zie ook: Bavaria boekt recordomzet

Reageer op dit artikel