nieuws

Borstelharen in repen Tony’s Chocolonely

Fabrikanten 3269

Borstelharen in repen Tony’s Chocolonely

AMSTERDAM – Tony’s Chocolonely haalt een aantal van zijn chocoladerepen uit de schappen omdat er mogelijk witte borstelharen van een kwast in zitten.

‘Het materiaal van de borstelharen vormt geen direct gevaar voor de gezondheid, maar de repen zijn natuurlijk ongeschikt om op te eten’, meldt de chocolademaker tegenover het ANP.

Losgelaten uit een kwast

Volgens de repenmaker hebben de borstelharen losgelaten uit een kwast tijdens het coaten van de binnenkant van nieuwe chocoladetanks met cacaoboter. De synthetische borstelharen zijn 1 tot 3 centimeter lang en circa 0,2 mm dik.

Grote repen

Het betreft een partij met de smaken ‘melk 32 procent hazelnoot’, ‘puur 70 procent’, ‘puur 51 procent amandel zeezout’ en ‘puur 51 procent pecan kokos’. Het gaat om de grote repen met een gewicht van 180 gram. ‘Over alle andere repen en smaken Tony’s Chocolonely kan met 100 procent zekerheid worden gezegd dat hier geen borstelharen in zitten’, aldus de fabrikant.

Zie ook: Beursgang Tony’s Chocolonely is pr-stunt

 

Reageer op dit artikel