nieuws

Borgesius splitst levering brood aan supers

Fabrikanten 4140

Borgesius splitst levering brood aan supers

STADSKANAAL – Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland wordt opgesplitst in meerdere zelfstandige bedrijven die verder gaan onder de namen Goedhart en Borgesius.

De zelfstandige bedrijven dragen de voor- of achternaam van Goedhart Borgesius, die zich in 1895 vestigde als bakker in Oude Pekela.

Borgesius belevert Ahold Delhaize

Borgesius levert brood en specialiteiten aan Ahold Delhaize en Goedhart levert in 3 aparte BV’s brood en specialiteiten, gebak en belegde broodjes aan diverse retail-, petrol- en foodservice klanten in Nederland en daarbuiten. De drie Goedhart BV’s en Borgesius maken allemaal deel uit van dezelfde familieholding. Samen beschikken ze over twintig bakkerijen en bieden werk aan meer dan 2000 mensen.

Bakkersland overgenomen van Pacom Capital

De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital, neemt deze stap vanuit de wens ‘duidelijkheid te krijgen over de bedrijven binnen de holding en flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan’.

Klanten sneller bedienen

Door het bedrijf te splitsen verwacht de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen. ‘Alles wat we doen voor de klant is maatwerk. We proberen de trend van vandaag en morgen te vertalen in brood, gebak en belegde broodjes, met aandacht voor versheid en respect voor traditionele processen. Met de opsplitsing in zelfstandige bedrijven zijn we hier beter toe in staat’, zegt Jan Borgesius, die samen met broer Frits Borgesius de directie van de familieholding vormt.

Zie ook: Borgesius neemt Bakkersland over

Reageer op dit artikel