nieuws

Lotgerink (Zwanenburg) wordt ceo bij Vion

Fabrikanten 1658

Lotgerink (Zwanenburg) wordt ceo bij Vion

ALMELO – Topman Ronald Lotgerink van vleesbedrijf Zwanenberg Food Group stapt over naar de eveneens Nederlandse branchegenoot Vion.

Hij volgt per 1 september Francis Kint op, die eind maart bekendmaakte Vion te verruilen voor het Belgische voedingsmiddelenbedrijf Ter Beke.

Zwanenburg zoekt vervanger

Het bestuur van Zwanenberg gaat op zoek naar een vervanger. De taken van Lotgerink worden tijdelijk overgenomen door voorzitter Aldo van der Laan. ‘Wij vinden het bijzonder spijtig dat Ronald Lotgerink ons gaat verlaten, maar gunnen hem deze mooie carrièrestap naar één van de grootste vleesondernemingen van Europa van harte’, laat Van der Laan weten. ‘Ronald heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Zwanenberg Food Group in de bijna 30 jaar dat hij aan onze onderneming verbonden is geweest. Wij zijn hem dankbaar voor zijn grote inzet door de jaren heen.’

Vleesconserven en – snacks

Zwanenberg is met een jaaromzet van €400 miljoen en 1600 medewerkers een belangrijke speler op de Europese markt voor vleesconserven en -snacks. Het bedrijf nam onlangs de Unox-fabriek in Oss over van Unilever. Die deal ging gepaard met de nodige ophef over arbeidsvoorwaarden van fabrieksmedewerkers.

Rust in de tent

Ook bij Vion rommelde het lange tijd, onder meer door voedselschandalen, maar daar bracht de vertrokken topman Kint weer rust in de tent. Vion heeft een jaaromzet van €5,1 miljard. Er werken zo’n 11.800 mensen.

Zie ook: Vion verliest topman aan Ter Beke

Reageer op dit artikel