nieuws

Vion verliest topman aan Ter Beke

Fabrikanten 2109

Vion verliest topman aan Ter Beke
Foto: Bert Jansen

LEEUWARDEN – Topman Francis Kint vertrekt per 1 juni bij vleesverwerker Vion. Hij stapt over naar het beursgenoteerde Belgische vleesbedrijf Ter Beke.

Kint stond sinds 2015 aan het hoofd van Vion. Het bedrijf had een lastige periode achter de rug, waarin het kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit. Ook enkele mislukte overnames zaten het vleesbedrijf dwars. Mede door het mes te zetten in het aantal productielocaties verbeterden onder Kint de resultaten. Voorzitter van de raad van commissarissen Sipko Schat prijst de rol van Kint in de transformatie van het bedrijf. ‘Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.’

De Belgische Bulldozer

Een opvolger van Kint is nog niet benoemd. Bij Ter Beke volgt hij Dirk Goeminne op, wiens mandaat als ceo op 31 mei 2018 afloopt. Goeminne is in Nederland vooral bekend van zijn rol in de top van Hema en V&D. Ook was hij actief bij kledingketen WE Fashion. In die functies verwierf hij vanwege zijn harde stijl de bijnaam de Belgische Bulldozer. Hij was sinds 2013 actief bij Ter Beke.

Lees ook: Vion neemt nieuwe slachterij in gebruik

Reageer op dit artikel