nieuws

Van Weede nieuwe baas bij Enkco

Fabrikanten 2810

Van Weede nieuwe baas bij Enkco
Foto: Screenshot Distrifood

HOLTEN – De fabrikant van vleesproducten en vleesvervangers Enkco Food Group heeft Willem van Weede benoemd tot nieuwe topman. Hij volgt in die functie op 1 juni Heite Dommerholt op.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De nieuwe directeur was voorheen als managing director actief bij het Apeldoornse AFP, een productent van verpakkingsfolie. Dommerholt blijft als commissaris en aandeelhouder wel nauw betrokken bij Enkco. Het bedrijf produceert vlees- en vleesvervangende producten onder merknamen als Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company.

Voortbouwen op succesvolle strategie

Heite Dommerholt zegt afscheid te nemen van een unieke organisatie, die onder zijn leiding de afgelopen jaren fors is gegroeid. ‘Willem kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren’, zegt hij over zijn opvolger. ‘Hij geniet hierbij het volste vertrouwen van mij en de collega’s van Enkco Food Group. Ik ben alle collega’s en klanten heel erg dankbaar voor de samenwerking en het vertrouwen van de afgelopen 25 jaar en ik ben trots op de doelen die we samen hebben gerealiseerd. Voor mijzelf zie ik een nieuwe uitdaging als zelfstandig bedrijfsadviseur.’

Partner van voorkeur blijven

Van Weede kijkt uit naar zijn nieuwe functie: ‘Met het hechte team van toegewijde collega’s verheug ik me erop om de weg van Enkco Food Group te mogen vervolgen, die onder leiding van Heite zo succesvol is ingeslagen. Met onze lekkere, vernieuwende en kwalitatieve vlees- en vleesvervangerproducten, zullen we er alles aan blijven doen om in Nederland en Europa de partner van voorkeur te zijn voor onze klanten en consumenten.’

Reageer op dit artikel