nieuws

Unilever in race om koop GSK-voeding

Fabrikanten 2275

Unilever in race om koop GSK-voeding
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Unilever is één van de partijen die interesse heeft in de divisie die zich bezighoudt met gezonde voeding van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline. Ook andere multinationals zouden hun oog hebben laten vallen op de divisie.

Dat meldt het persbureau Reuters op basis van bronnen. Behalve Unilever zouden ook Nestlé en Kraft Heinz interesse hebben in de divisie, waaraan een geschat prijskaartje van $4 miljard (zo’n €3,2 miljard) zou hangen. GlaxoSmithKline is één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. De onderneming maakte vorig jaar bekend een belang van 36,5 procent in een joint venture met branchegenoot Novartis te hebben overgenomen. Met die transactie is een bedrag van $13 miljard (€10,5 miljard) gemoeid.

Melkmoutdrankje Horlicks

De divisie gezonde voeding waar de multinationals in geïnteresseerd zijn heeft als bekendste product het melkmoutdrankje Horlicks dat in India veel wordt gedronken. Daarnaast is de tak ook actief in Nigeria en Bangladesh. De betrokken bedrijven onthouden zich allemaal van commentaar op de berichtgeving van Reuters. Gezonde voeding en voeding op de grens tussen leefstijl en medische zorg vormen een groeimarkt. Onder meer Nestlé investeert stevig in ontwikkeling van dit terrein.

Lees ook: EU akkoord met verkoop margarinetak Unilever

Reageer op dit artikel