nieuws

Paul Polman wil door bij Unilever

Fabrikanten 1767

Paul Polman wil door bij Unilever
Foto: Unilever

ROTTERDAM – Topman Paul Polman wil nog minimaal een jaar aanblijven bij Unilever. Bij de aanstaande aandeelhoudersvergadering van de multinational is hij beschikbaar voor herbenoeming.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een melding die Unilever gisteren heeft gedaan aan zijn aandeelhouders. Polman is al sinds 2009 de topman van de fabrikant van merken als Omo, Axe, Knorr en Conimex.  Eerder werkte hij bij rivaliserende multinationals Nestlé en Procter & Gamble. Bij Unilever staat de herbenoeming van de ceo jaarlijks op de agenda van de aandeelhoudersvergadering, waar het bij andere bedrijven gebruikelijk is om de topman aan te stellen voor een periode van bijvoorbeeld 4 jaar.

Besluit over het hoofdkantoor

Unilever staat op het punt om een besluit te nemen over de toekomst van het hoofdkantoor van het bedrijf. Bronnen meldden vorige week dat Unilever van plan is om de huidige structuur met hoofdkantoren in Londen en Rotterdam te laten varen en te kiezen voor Rotterdam als locatie voor het hoofdkantoor. Later kwam het bericht dat investeerders liever zouden zien dat Unilever kiest voor een hoofdkantoor in Londen.

Nederlanders goed vertegenwoordigd

Nederlands zijn volgens Het Financieele Dagblad goed vertegenwoordigd in het ‘Nederlandse smaldeel’ van het Unilever-bestuur. Daarbij wordt gewezen op de rol van ex-Bayer-ceo als voorzitter en ex-DSM-topman Feike Sijbesma als niet-uitvoerend bestuurder.

Zie ook: ‘Hoofdvestiging Unilever naar Nederland’

 

Reageer op dit artikel