nieuws

Loonkloof grootst bij Unilever

Fabrikanten 2229

Loonkloof grootst bij Unilever

AMSTERDAM – De zogeheten loonkloof, het verschil in salaris tussen de hoogste baas en de gemiddelde werknemer, is in Nederland het grootst bij Unilever.

Topman Paul Polman verdient 292 keer meer dan de gemiddelde werknemer bij het wasmiddelen- en voedingsconcern, meldt het ANP. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Het Financieele Dagblad.

Daarna volgt Heineken

Polman wordt op de voet gevolgd door Jean François van Boxmeer van Heineken, wiens beloning 277 keer hoger ligt dan die van de gemiddelde werknemer.

Loonstijging Nederlandse topbestuurders

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de loonstijging van Nederlandse topbestuurders van beursgenoteerde bedrijven in de pas loopt met de gemiddelde stijging voor medewerkers die onder een cao vallen. De totale beloning van 21 onderzochte ceo’s steeg vorig jaar met 1,8 procent ten opzichte van 2016. Gemiddeld verdienden zij afgerond  €4,7 miljoen, tegen  €4,6 miljoen een jaar eerder.

McKinstry voert lijst aan

Nancy McKinstry van Wolters Kluwer voert de lijst aan, zij toucheerde  €14,2 miljoen. Hekkensluiters zijn Kees van Dijkhuizen van ABN Amro en Paul van Riel van Fugro (beiden €0,7 miljoen).

Zie ook: Unilever-ceo schaamt zich voor salaris

Reageer op dit artikel