nieuws

Herstructurering neemt hap uit winst Vion

Fabrikanten 1786

Herstructurering neemt hap uit winst Vion
Foto: Bert Jansen

BOXTEL – Vleesbedrijf Vion heeft in 2017 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Vooral kosten voor de ingezette herstructurering drukten het resultaat.

Evengoed schreef de vleesverwerker, die de afgelopen jaren gebukt ging onder financiële tegenslagen en vleesschandalen, zwarte cijfers.

Winst Vion nam met 17 miljoen af

Onder de streep resteerde een winst van €22 miljoen. Dat was een jaar eerder nog €39 miljoen. Vion kampte met een belastingnadeel van €9 miljoen op jaarbasis. Eenmalige posten, waaronder de last die werd genomen om de bedrijfsvoering te stroomlijnen, drukten het resultaat met nog eens €13 miljoen. In dat laatste bedrag zitten ook de opbrengsten, min de lasten, van overnames en de verkoop van bedrijfsonderdelen.

Voor het eerst sinds 2012 dividend

De omzet van het vleesbedrijf viel vorig jaar op jaarbasis 7 procent hoger uit op €5,1 miljard. Het bedrijf herstelde zijn uitkering aan de aandeelhouders en keert daarmee voor het eerst sinds 2012 weer dividend uit. Dit jaar moeten volgens het bedrijf verschillende initiatieven om de resultaten te verbeteren, hun vruchten gaan afwerpen. Vion waagde zich niet aan exacte voorspellingen. Volgens het bedrijf zijn dit jaar de veeprijzen gestegen, maar wordt dit nog niet gecompenseerd door oplopende vleesprijzen.

Zie ook: Vion verliest topman aan Ter Beke

Reageer op dit artikel