nieuws

AB InBev zet sterker in op milieu

Fabrikanten 1453

AB InBev zet sterker in op milieu
Foto: Shutterstock

OSLO – Biergigant Anheuser-Busch InBev wil in 2025 een kwart minder broeikasgassen uitstoten dan nu. Ook gaat het Belgisch-Amerikaanse bedrijf duizenden boeren helpen met de watertekorten die door de opwarming van de aarde worden veroorzaakt.

De maker van onder meer Stella Artois, Jupiler en Hertog Jan wil bovendien dat zijn verpakkingsmaterialen grotendeels van gerecycled materiaal worden gemaakt. Het bedrijf zegt verder goed op weg te zijn met een vorig jaar gesteld doel om over 7 jaar alleen maar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te gebruiken. ‘Het is een win-winsituatie. Het is goed voor de zaken en goed voor het milieu’, zei topman Carlos Brito over de duurzaamheidsdoelen. Wat de maatregelen kosten en hoe die de winst beïnvloeden, wilde hij niet zeggen.

AB InBev gevoeliger voor klimaat

Volgens Brito is een bedrijf dat afhankelijk is van natuurproducten, zoals granen, hop en rijst, vatbaarder voor klimaatproblemen dan andere bedrijven. ‘Als het milieu een probleem heeft, hebben wij dat ook.’ AB InBev is met afstand de grootste bierbrouwer ter wereld. De oorsprong van de onderneming ligt in België, maar door een enorme reeks van overnames en fusies is het bedrijf uitgegroeid tot wereldmarktleider.

Lees ook: Winst AB InBev schiet omhoog

Reageer op dit artikel