nieuws

Koek is op voor banketfabriek Jac. Vegter

Fabrikanten 3540

Koek is op voor banketfabriek Jac. Vegter
Foto: Jac. Vegter

HOOGEZAND – De noordelijke banketfabriek Jac. Vegter is failliet. Het bedrijf was vooral bekend als producent van Vegter’s Rolletjes en Vegter’s Knijpertjes.

Dat meldt RTV Noord. De fabriek bestond sinds 1874 en is gevestigd aan de Sluiskade in Hoogezand.  ‘De rolletjes en koekjes zijn hier en in Twente bekend, maar onder de rivieren niet. Gedurende het hele jaar maakt Vegter andere koekjes. Daarop is de winstmarge heel klein door grote internationale concurrentie. Als je dan een Duitse afnemer kwijtraakt, heb je een probleem’, zo wordt curator Pieter Lettinga geciteerd. Vegter’s Rolletjes worden traditioneel met Nieuwjaar gegeten, meestal gevuld met slagroom.

Curator hoopt op een doorstart

De curator houdt wel hoop op een doorstart. Voor het failissement was er al belangstelling voor een overname van het bedrijf. ‘Die belangstelling is er nog steeds’, stelt Lettinga. ‘Dus ik houd goede hoop.’ De onderneming had in 2008 zijn recordjaar, met een productie van 25 miljoen nieuwjaarsrolletjes.

Zie ook: Lotus haalt koekjes uit schap om fipronil

Reageer op dit artikel