nieuws

Bezwaar tegen Amerikaanse overname Refresco

Fabrikanten 2263

Bezwaar tegen Amerikaanse overname Refresco
Foto: Refresco/Roel Dijkstra

ROTTERDAM – Sap- en frisdrankproducent Refresco mag van de Britse mededingingswaakhond niet zonder meer de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott overnemen.

In een bepaalde productcategorie krijgt het gecombineerde bedrijf volgens de toezichthouder een te dominante marktpositie.

Refresco en Cott hebben fabriek in het VK

Het gaat daarbij om sap in plastic flessen dat op een speciale manier bereid wordt zodat geen conserveringsmiddelen nodig zijn. Zowel Refresco als Cott heeft een fabriek in het Verenigd Koninkrijk waar deze producten worden gemaakt. Voor de overige productcategorieën ziet de toezichthouder geen bezwaren tegen de overname.

Refresco is bereid tot concessies

Refresco zegt het besluit te bestuderen en bereid te zijn tot concessies om alsnog toestemming te krijgen voor de overname. Met de deal is een bedrag gemoeid van zo’n 1,1 miljard euro. Zelf stemde het Rotterdamse bedrijf afgelopen jaar in met een overname door de Franse investeerder PAI Partners.

Overname al in juli aangekondigd

De overname van Cott werd afgelopen zomer al aangekondigd. De bottelactiviteiten van Cott stonden al enkele jaren op de verlanglijst van Refresco, zo werd in een toelichting gemeld. Er werd sinds oktober 2016 al met Cott gesproken.

Reageer op dit artikel