nieuws

Sligro en Heineken sluiten definitief akkoord

Fabrikanten 3044

Sligro en Heineken sluiten definitief akkoord
De overeenkomst tussen Sligro en Heineken is beklonken.

AMSTERDAM – Sligro en Heineken hebben een definitief akkoord bereikt over de verkoop van de drankengroothandel van de brouwer aan het groothandelsbedrijf.

Heineken en Sligro gaan bovendien samenwerken op het gebied van logistiek. Het contract heeft een looptijd van vijftien jaar. Een overnamesom werd niet gemeld.

Al in mei aangekondigd

De bedrijven kondigden in mei dit jaar al aan te willen samenwerken. Bij de groothandel van Heineken kunnen eigenaars en inkopers van cafés en restaurants terecht voor bier en cider, maar ook voor bijvoorbeeld frisdranken, water, gedistilleerde dranken, wijn, thee en koffie. Door die activiteiten over te nemen verwacht Sligro de omzet met zo’n 150 miljoen euro op te voeren.

Deel personeel naar Sligro

Inclusief chauffeurs werken bij het Heineken-onderdeel dat wordt overgenomen 370 mensen. Volgens een woordvoerder van Sligro verhuist een deel van het personeel mee naar Sligro. Daarnaast kan een aantal mensen bij Heineken aan de slag in een andere functie. Een aantal werknemers zou gekozen hebben voor een regeling. Dit geldt echter niet voor de chauffeurs, die zijn niet in dienst van Heineken of Sligro.

Sligro investeert miljoenen

Volgens Sligro zal het drie tot vier jaar duren alvorens de activiteiten van Heineken volledig ingepast zijn. Het groothandelsbedrijf steekt de komende jaren daarnaast zo’n 80 miljoen tot 100 miljoen euro in zijn distributienetwerk.

Toestemming al in september

Toezichthouder ACM gaf in september al akkoord voor de overname.

Reageer op dit artikel