nieuws

PepsiCo bestelt 100 Tesla-vrachtwagens

Fabrikanten 3391

PepsiCo bestelt 100 Tesla-vrachtwagens

PALO ALTO – PepsiCo heeft honderd elektrische vrachtwagens besteld bij Tesla. Dat is de grootste openbaar bekendgemaakte order voor de vorige maand onthulde Tesla Semi.

Het moederbedrijf van onder meer Pepsi en Lay’s wil met de vrachtwagens snacks en drankjes vervoeren van fabrieken naar distributiecentra en direct naar winkels. De vrachtwagens van Tesla hebben een bereik van 500 mijl, ongeveer 800 kilometer, beloofde topman Elon Musk bij de presentatie.

Ook Walmart en AB Inbev bestelden Tesla-wagens

Eerder bestelden andere Amerikaanse bedrijven als winkelketen Walmart en voedseldistributeur Sysco ook al vrachtwagens bij Tesla. Volgens Reuters zijn er al zeker 267 reserveringen voor de trucks binnengekomen. Maandag al werd bekend dat Anheuser-Bush, de Amerikaanse tak van bierbrouwer Anheuser-Bush InBev, veertig exemplaren heeft besteld van de Tesla Semi. Op de Pepsico-bestelling na betreft dat de grootste bestelling die Tesla tot dusver binnenkreeg sinds het concern de vrachtwagen vorige maand presenteerde.

Besparen op brandstofkosten

Met de elektrische trucks wil de brouwer besparen op brandstofkosten. Die zouden $120 miljoen (€102 miljoen) per jaar bedragen. De brouwer wil de elektrische vrachtwagen gebruiken voor leveringen binnen een straal van 250 tot 350 kilometer. Dat ligt royaal binnen de actieradius van 800 kilometer die wordt belooft. De bedoeling is dat de veertig trucks deel zullen uitmaken van de vloot van 750 vrachtwagens die Anheuser-Bush in de Verenigde Staten inzet. De eerste leveringen van de elektrische vrachtwagens worden pas in 2019 verwacht. Verwacht wordt dat een Semi tussen de $150.000 en $200.000 (tussen de €127.000 en €170.000) zal kosten.

Reageer op dit artikel