nieuws

Jaska de Bakker financieel directeur FrieslandCampina

Fabrikanten 2512

Jaska de Bakker financieel directeur FrieslandCampina
Jaska de Bakker, de nieuwe financieel directeur van FrieslandCampina.

AMERSFOORT – Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft Jaska de Bakker benoemd tot financieel directeur van het bedrijf.

Ze is per 1 januari de opvolger van Hein Schumacher die per die datum doorschuift naar de positie van algemeen directeur.

Jaska de Bakker al eerder financieel directeur

De Bakker was sinds begin 2017 financieel eindverantwoordelijke voor de Aziatische activiteiten van FrieslandCampina. Daarvoor was zij onder meer financieel directeur Royal HaskoningDHV. Ook heeft ze verschillende financiële functies vervuld bij LEAF/CSM en was ze werkzaam bij onder meer The Boston Consulting Group.

Executive board

Vanaf 1 januari 2018 bestaat de executive board van FrieslandCampina uit de chief executive officer Hein Schumacher en de chief financial officer Jaska de Bakker. Daarnaast komt er een executive leadership team dat de vier business groups (Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Ingredients en Basic Dairy), FrieslandCampina China en een aantal corporate functies aanstuurt.

Schumacher volgt Joosten op als ceo

Eind september werd bekend dat Schumacher algemeen directeur wordt. Hij volgt Roelof Joosten op die het bedrijf aan het einde van het jaar verlaat. Joosten was sinds 2004 werkzaam bij FrieslandCampina. ‘Met Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis’, zei de raad van commissarissen van FrieslandCampina destijds in een toelichting. Schumacher is sinds begin 2015 als bestuurder aan FrieslandCampina verbonden. Hij werkte eerder onder meer voor Heinz in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China.

Reageer op dit artikel