nieuws

Europa helpt Kraft Heinz aan groei

Fabrikanten 1334

Europa helpt Kraft Heinz aan groei
Foto: Shutterstock

CINCINATTI – Kraft Heinz heeft de netto-omzet in het derde kwartaal met 0,7 procent zien toenemen. Sterke groei in Europa was daarbij de belangrijkste factor.

De totale omzet van Kraft Heinz over het derde kwartaal kwam uit op 6,31 miljard dollar, 400 miljoen dollar meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winstgevendheid nam veel harder toe, met 12 procent naar 944 miljoen dollar. De groei van 0,7 procent is voor 0,4 procentpunt te danken aan valuta-effecten en is voor 0,3 procentpunt autonoom.

Europa groeit het hardst

In Europa draaide de onderneming relatief het best met een autonome groei van de omzet met 3,4 procent. In geld is dat echter slechts 41 miljoen dollar. Europa was in totaal goed voor 599 miljoen dollar omzet, slechts een klein deel van de totale verkopen van het bedrijf. De thuismarkt in de Verenigde Staten is goed voor 70 procent van de concernomzet. Daar daalde de omzet met 0,4 procent naar 4,38 miljard dollar.

Ook in rest van de wereld groei

Canada, waar het bedrijf een even hoge omzet boekt als in Europa, noteerde een groei van 1,6 procent, waarbij valutawinsten een autonome daling compenseerden. In de rest van de wereld zette het bedrijf 776 miljoen dollar om, een toename van 1,6 procent door meerverkoop en hogere prijzen. Valuta werkten hier juist weer negatief op de cijfers uitgedrukt in dollars.

Groei door overnames

Kraft Heinz zoekt zijn groei in de toekomst onder meer door overnames. Eerder dit jaar probeerde het bedrijf te fuseren met Unilever, maar de Brits-Nederlandse multinational wees het voorstel af. Het bedrijf zelf is voortgekomen uit het samensmelten van twee grote foodbedrijven. Miljardair Warren Buffett en de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G zijn de grootaandeelhouders van Kraft Heinz

Reageer op dit artikel