nieuws

Carlsberg: winstgroei ondanks lagere omzet

Fabrikanten 1384

Carlsberg: winstgroei ondanks lagere omzet

KOPENHAGEN – De Deense brouwer Carlsberg boekte in het derde kwartaal een iets lagere omzet maar verwacht over heel 2017 een flinke winstgroei.

Carlsberg heeft in het derde kwartaal zijn bierverkoop zien dalen vanwege het relatief slechte zomerweer in West-Europa en een lagere verkoop in Rusland. Het verkochte volume daalde met 4 procent maar er was volgens Carlberg sprake van een prijs/mix verbetering van 3 procent in alle regio’s, schrijft de website beursduivel.be.

Zomerdip voor Carlsberg

De omzet daalde daardoor het afgelopen kwartaal met 1 procent tot 16,7 miljard Deense kroon, omgerekend €2,3 miljard vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste negen maanden van 2017 steeg de omzet van Carlsberg nog met 1 procent op jaarbasis. .

Stijging voor heel 2017

De tegenvallende zomer weerhoudt de brouwer er niet van voor heel 2017 te op een stijging van het autonome operationele resultaat van circa 7 tot 8 procent te rekenen door een sneller dan verwachte vooruitgang met kostenbesparingen. Een stijging ten opzichte van de verwachting die na het tweede kwartaal werd uitgesproken, toen verwachtte Carlsberg een stijging met 5 procent.

Nederlandse topman op koers

De iets meer dan twee jaar geleden aangetreden topman Cees ’t Hart lijkt Carlberg daarmee op koers te hebben gebracht. Al kort na zijn aantreden saneerde hij flink bij de brouwer. ’t Hart sprak twee weken geleden dan ook zijn tevredenheid uit op BNR radio. ‘Als je kijkt waar we nu staan, staan we er stukken beter voor dan twee jaar geleden. Onze schuld is met twee miljard afgenomen, onze marges zijn verbeterd, het dividend is omhoog, de koers is opgelopen met 45 procent, de moraal is terug, mensen zijn weer enthousiast. Dus we zijn een stuk beter op weg. Het enige wat we nu nog moeten doen, is groeien. Dat is de volgende fase.’

Reageer op dit artikel