nieuws

Alblas nieuwe voorzitter FNLI

Fabrikanten 1745

Alblas nieuwe voorzitter FNLI
Foto: FNLI

DEN HAAG – Bas Alblas, CEO van Lamb Weston / Meijer, wordt de nieuwe voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

Alblas is de opvolger van Bas van den Berg (Royal FrieslandCampina) die de organisatie de afgelopen vijf jaar heeft geleid. Van de Berg nam onlangs afscheid van ed FNLI. Alblas neemt de voorzittershamer officieel op 1 april 2018 ter hand. Tot die tijd zal Conny Braams, CEO Unilever Nederland, die rol ad interim vervullen.

Lang werkzaam in foodbranche

Alblas heeft een ruime historie in de voedingsmiddelenindustrie. Voor zijn aanstelling bij Lamb Weston /Meijer was hij actief bij Vion Food Group, Mars, Unilever en Fromageries Bel. Alblas: ‘Al meer dan 30 jaar heb ik het genoegen om in de levensmiddelenindustrie te werken. In deze periode heb ik de werkelijke waarde van voeding leren kennen. Betaalbare voeding voor iedereen in de wereld, dat is waar ik aan wil werken en een bijdrage aan wil leveren. De Nederlandse levensmiddelenindustrie heeft daarin een reputatie op te houden. Ik ben uitermate gemotiveerd om daar als voorzitter van de FNLI samen met alle medewerkers in onze industrie aan te blijven werken. Een industrie waarop de consument mag vertrouwen en de Nederlandse bevolking trots mag zijn.’

Directeur Geluk blij

Marian Geluk, directeur FNLI is in haar nopjes met de nieuwe voorzitter. ‘Ik ben heel blij dat Bas Alblas zich de komende jaren gaat inzetten als voorzitter van de FNLI naast zijn rol als directievoorzitter bij Lamb Weston / Meijer. Het bestuur van onze federatie heeft een belangrijke rol in het bepalen van de strategie van de FNLI als belangenbehartiger van de foodindustrie. Onze sector is een van de sterkste ter wereld en heeft daarmee ook een verantwoordelijkheid om verder te werken aan voedselveiligheid, gezondheid en duurzaamheid issues. Bas van den Berg heeft deze functie de afgelopen jaren met verve vervuld en heeft de FNLI door uitdagende tijden gevoerd, ik ben hem daar zeer dankbaar voor. Met deze wisseling van de wacht heeft de FNLI weer een sterke persoonlijkheid als boegbeeld aan zich gebonden. Ik zie ernaar uit met hem samen te werken.’ FNLI benoemde recent verduurzaming tot een speerpunt voor de toekomst.

 

 

 

Reageer op dit artikel