nieuws

Akkoord bonden en Unilever over Unox-fabriek

Fabrikanten 1602

Akkoord bonden en Unilever over Unox-fabriek

ROTTERDAM – Unilever, Zwanenberg Food Group en de vakbonden FNV en CNV hebben een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden van het personeel in de Unox-fabriek in Oss.

De werknemers staakten de afgelopen weken herhaaldelijk tegen de voorgenomen gevolgen van de overname van de fabriek door Zwanenberg.

Werknemers gingen over tot acties

Unilever verkoopt de fabriek, waar rookworsten, soepen en sauzen gemaakt worden aan vleesverwerker Zwanenberg. Dat bedrijf wilde de arbeidsvoorwaarden aanpassen, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers gingen daarop over tot acties.

Terug naar onderhandelingstafel

Dat bracht Unilever terug naar de onderhandelingstafel. Daar werden afspraken gemaakt over onder meer werkzekerheid, pensioenen en arbeidsvoorwaarden. Details over de gemaakte afspraken, gaven de partijen niet, meldt het ANP.

Personeel moet nog goedkeuren

Het akkoord moet nog worden goedgekeurd door het personeel. De vakbonden leggen het woensdagmiddag met een positief advies voor aan de leden. Als die instemmen kan de verkoop van de fabriek zoals gepland per 1 januari zijn beslag krijgen en worden de acties beëindigd.

Reageer op dit artikel