nieuws

Waitrose in zee met De Vegetarische Slager

Fabrikanten 2264

Waitrose in zee met De Vegetarische Slager

LONDEN – Waitrose begint met de verkoop van vegetarische maaltijden van de Vegetarische Slager.

Het is de eerste keer dat een Britse supermarktketen producten van het bedrijf opneemt in het assortiment. Producten van de Vegetarische Slager werden al op bescheiden schaal verkocht in het Verenigd Koninkrijk, zoals in de Hyde Park Book Club in Leeds. Bij Waitrose gaat het om een lijn traditionele vleesgerechten zoals Tikka Masala, Chili sin Carne, Thaise groene Curry en Lasagne, waarbij het dierlijk vlees vervangen is door de plantaardige variant van de Vegetarische Slager.

Nieuwe generatie plantaardig vlees

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager: ‘We zijn zeer verheugd over deze doorbraak, juist omdat Groot-Brittannië gezien wordt als de bakermat van het vegetarisme. Hierdoor heeft het land te maken gehad met de wet van de remmende voorsprong. Veel vleesvervangers waren goed bedoeld, maar vaak niet echt goed gemaakt, waardoor vleesliefhebbers er niet enthousiast van werden. Het is geweldig dat we een premium supermarkt als Waitrose enthousiast hebben gekregen voor een nieuwe generatie plantaardig vlees die niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is.’

Toename van 35 procent bij Waitrose

Met de nieuwe maaltijden neemt het aanbod van vegetarische producten bij Waitrose toe met 35 procent. De Vegetarische Slager zegt daarnaast met haar nieuwe fabriek in Breda klaar te zijn voor een grote internationale doorbraak. De producten zijn inmiddels verkrijgbaar bij 3500 verkooppunten in vijftien landen.

Reageer op dit artikel