nieuws

Van Geloven sluit krokettenfabriek Van Dobben

Fabrikanten 7087

Van Geloven sluit krokettenfabriek Van Dobben

OOSTZAAN – Snackfabrikant Van Geloven sluit eind volgend jaar zijn fabriek in Oostzaan waar de bekende kroketten van de merken Kwekkeboom en Van Dobben worden geproduceerd.

De productie van kroketten en bitterballen van de merken Van Dobben, Kwekkeboom en Laan wordt overgeheveld naar de snackfabriek van Van Geloven in Tilburg. In Tilburg is nog ruimte voor uitbreiding, in Oostzaan is dat niet mogelijk.

Helft medewerkers kan mee

Bij de fabriek in Oostzaan, waar naast kroketten en bitterballen ook andere snacks worden gemaakt,  werken zo’n zestig mensen. Van Geloven gaat in overleg met de vakbonden over een sociaal plan. Topman Peter Doodeman geeft aan dat het bedrijf een goede uitkomst voor het personeel wil bereiken. Zo’n dertig medewerkers zouden in Tilburg aan de slag kunnen, zegt Doodeman. ‘Maar ik begrijp dat niet iedereen op zo’n verhuizing zit te wachten.’

Receptuur verandert niet

De productie wordt weliswaar naar Tilburg overgeheveld. Van Geloven benadrukt dat er aan de recepturen van de oorspronkelijk Amsterdamse Van Dobben- en Kwekkeboom kroketten en bitterballen niets verandert.

Naast Van Dobben ook Mora

Naast kroketten van de bekende merken Van Dobben en Kwekkeboom is Van Geloven sinds 2006 ook eigenaar van Mora. Hert merk werd destijds van Unilever overgenomen. Van Geloven zette direct de eerder van tv verdwenen ‘cultheld’ Cora van Mora weer in om de snacks te promoten.

Reageer op dit artikel