nieuws

Unilever heeft beste buitendienst

Fabrikanten 4030

Unilever heeft beste buitendienst

ARNHEM – Unilever heeft de beste buitendienst van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse Field Sales Event.

De 1e tot en met de 6e plaats worden gevuld door Unilever Nederland en Heineken Nederland. Unilever Nederland staat bovenaan met de categorieën Zuivel, kaas en geelvetten (8,35), Kruidenierswaren (8,28), gevolgd door Heineken Nederland (8,19) en daarna komt wederom Unilever met de categorieën Non-alcoholische drank (8,17), Diepvries (8,14), en Drogmetica, schoonmaak- en onderhoudsartikelen (8,11).

Prestaties buitendienst lager dan vorig jaar

De field sales teams presteren gemiddeld iets minder goed dan in 2016. De gemiddelde score is van een 7,66 afgenomen naar een 7,61. Van de 50 gemeten field sales teams hebben maar 11 een hogere score ten opzichte van 2016. Twee fabrikanten doen dit jaar voor het eerst mee, de overige 37 hebben dus een lagere score ten opzichte van vorig jaar. KraftHeinz heeft de grootste daling met -0,63, gevolgd door Hak met -0,40 en Bake Five met -0,35.

Grolsch heeft grootste stijging

Grolsche Bierbrouwerij heeft de grootste stijging met 0,25, gevolgd door Procter & Gamble met 0,22 en Zijerveld met 0,19. Er zijn 13 fabrikanten die hoger scoren dan het gemiddelde, dat betekent dat de hoge scores verder uit elkaar liggen dan de scores onder het gemiddelde van 7,61. In de vergelijking 2016-2015 lag het gemiddelde meer in het midden van de ranglijst.

Unilever Zuivel is beste divisie

Binnen de top-10 wisselen de verschillende field sales teams van Unilever Nederland van plek. De score in de categorie Zuivel, kaas en geelvetten stijgt van een 8,17 naar een 8,35 en daarmee van de 5e naar de 1e plaats.

 

Beste Field Sales Team 2017 Unilever Nederland
Alcoholische dranken Heineken Nederland
Non-alcoholische dranken Unilever Nederland
Diepvries Unilever Nederland
Kruidenierswaren Unilever Nederland
Non-food Philip Morris Benelux
Servicemerchandiser Nedac Sorbo en Didden’s Distributie
Zoetwaren en snacks PepsiCo Nederland
Zuivel, kaas en geelvetten Unilever Nederland

Reageer op dit artikel