nieuws

Refresco stemt in met overname

Fabrikanten 1883

Refresco stemt in met overname

ROTTERDAM – Refresco stemt in met een overname door de Franse investeerder PAI Partners.

Beide partijen zijn er na onderhandelingen uitgekomen. Het bod, in contanten, waardeert Refresco op €1,623 miljard. PAI legde onlangs een voorstel van €1,6 miljard euro op tafel, oftewel 19,75 euro per aandeel. De totale overnamesom komt echter iets hoger uit. Refresco gaat akkoord met een overnamebod van €20 per aandeel door een consortium geleid door PAI. In april wees De Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar een eerste overnamevoorstel van PAI nog van de hand. Destijds lag de biedprijs op €1,4 miljard.

Beursgang en overnames

PAI zou al in 2015 belangstelling hebben gehad voor Refresco, dat toen evenwel koos voor een beursgang. Die hielp het bedrijf zijn schuld terug te dringen, zodat ruimte ontstond op de balans voor een reeks overnames. Refresco heeft zelf de laatste tijd niet stilgezeten wat overnames betreft. Afgelopen zomer werd de aankoop aangekondigd van de bottelactiviteiten van de Amerikaanse branchegenoot Cott. Daar betaalt Refresco zo’n €1,1 miljard voor. De transactie met Cott wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond.

Eigenaar van Roompot Vakanties

PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties. Ook Hunkemöller was enkele jaren eigendom van de vroegere investeringstak van de Franse bank BNP Paribas. Maar die keten van lingeriezaken werd begin vorig jaar doorverkocht aan de Amerikaanse investeerder Carlyle.

Reageer op dit artikel