nieuws

Oplopende spanningen bij Unox

Fabrikanten 2246

Oplopende spanningen bij Unox

OSS- De spanning tussen directie en werknemers bij Unox loopt op. De directie heeft de personeelsleden verplicht op informatiebijeenkomsten aanwezig te zijn.

De eerste van die bijeenkomsten vindt vanmiddag plaats, zo meldt het Brabants Dagblad. De informatiebijeenkomsten moeten onder meer de onrust wegnemen die is ontstaan  door de vastgelopen onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden en de dreiging van vakbond FNV om tot acties over te gaan, aldus de krant.

Unox verkocht aan Zwanenberg

Unox werd deze zomer verkocht aan de Zwanenberg Food Group. Die beloofde direct alle 325 werknemers over te nemen. Over de bijbehorende arbeidsvoorwaarden wordt nu verschillend gedacht. Het overleg tussen bedrijfsleiding en vakbond lijkt na vier rondes vastgelopen.

 

Actiebijeenkomsten

Volgens de FNV komt het loon- en pensioenbod van Unilever ‘nog niet in de buurt’ van de eisen voor een ‘fatsoenlijke overgang’ en kondigde actiebijeenkomsten aan. Na de oproep voor die bijeenkomsten hebben de werknemers ook een oproep van hun bedrijf gehad, voor de infosessies waarvan de eerste vanmiddag is. De aanwezigheid van het personeel daar is ‘niet vrijblijvend’, zo staat in de uitnodiging van de directie.

Reageer op dit artikel