nieuws

Investeerder stapt in Dutch Bakery

Fabrikanten 3896

Investeerder stapt in Dutch Bakery

AMSTERDAM – Investeringsmaatschappij Egeria neemt een meerderheidsbelang in Dutch Bakery, de snel groeiende producent van afbakbroodjes.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De Amsterdamse investeerder kiest in de regel voor bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de €50 miljoen en €350 miljoen. Egeria, met een beheerd vermogen van ruim €1,7 miljard, behoort tot de top van de Nederlandse private-equityhuizen, samen met Waterland en Gilde.

Bijna een miljard broden in supermarkten

Dutch Bakery zet jaarlijks bijna een miljard pistolets, croissants en stokbroden af via supermarkten. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een jaaromzet van €100 miljoen. Dutch Bakery is marktleider in afbakbrood en broodsnacks, zoals worsten- en saucijzenbroodjes.

Verbreding van het assortiment

‘Wij volgden Dutch Bakery al geruime tijd en zien veel kansen, onder meer met een verbreding van het productassortiment en een verdere internationalisering’, zegt de Nederlandse investeringsmaatschappij in een reactie. Sinds 2014 had de investeringsmaatschappij Standard een meerderheidsbelang in Dutch Bakery. In die periode deed het bedrijf meerdere overnames en werd een snelle groei gerealiseerd.

Best denkbare partner voor groei

Volgens Rob Verhoef, ceo van Dutch Bakery, is de onderneming dank zij de participatie van Standard Investment snel gegroeid. Hij ziet Egeria als ‘de best denkbare partner’ om de positie in Nederland verder te versterken en over de grens verder te groeien. Standard Investment heeft intussen weer een nieuwe deelneming in de levensmiddelenbranche gevonden, namelijk sappenfabrikant Riedel, bekend van de merken Appelsientje en CoolBest.

Reageer op dit artikel