nieuws

Investeerder jaagt nog steeds op Refresco

Fabrikanten 1686

Investeerder jaagt nog steeds op Refresco

ROTTERDAM – De Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar Refresco heeft een nieuw overnamebod ontvangen van de Franse investeerder PAI Partners.

Die is nu bereid in totaal €1,6 miljard op tafel te leggen voor de producent van onder meer Wicky-limonade. Bestuurders en commissarissen van Refresco hebben het bod van PAI in beraad, zo meldt het bedrijf dinsdagochtend. Persbureau Bloomberg beweerde in juli van dit jaar al dat de Fransen een bedrag van 1,62 miljard over hebben voor Refresco.

Aandeel Refresco in de schijnwerpers

In april liet het Rotterdamse bedrijf  weten dat het een eerste overnamevoorstel van PAI van de hand had gewezen. Destijds lag de biedprijs op €1,4 miljard. Op het Damrak stond Refresco vanochtend in de schijnwerpers na het nieuwe overnamebod. In de MidKap dikte Refresco 8,5 procent aan.

Eigenaar van Roompot Vakanties

PAI zou in 2015 ook al in de markt zijn geweest voor Refresco, maar dat koos toen voor een beursgang in Amsterdam. Refresco produceert onder meer Wicky-limonade, maar maakt ook frisdranken voor Coca-Cola en Pepsi en is een grote private labelfabrikant. PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties.

Reageer op dit artikel