nieuws

Hanneke Faber (Ahold) stapt over naar Unilever

Fabrikanten 3539

Hanneke Faber (Ahold) stapt over naar Unilever
Foto: Ahold Delhaize

ZAANDAM – Hanneke Faber wordt de nieuwe hoogste baas van Unilever in Europa. Faber is nu nog binnen de hoofddirectie van Ahold Delhaize verantwoordelijk voor e-commerce.

Faber verlaat Ahold Delhaize eind december en begint op 1 januari in haar nieuwe baan, zo meldt het moederbedrijf van Albert Heijn en Bol.com in een bericht dat vrijdag nabeurs is verspreid. Bij Unilever volgt zij Jan Zijderveld op als president Europe.

Dick Boer betreurt vertrek Faber

Topman Dick Boer van Ahold zegt het vertrek van Faber te betreuren. ‘We liggen goed op koers van online verkopen van bijna €3 miljard in 2017 en bijna €5 miljard in 2020’, zo vertelt hij. De onderneming gaat op zoek naar een nieuw directielid voor e-commerce.

Bol.com gaat aan Wouter Kolk rapporteren

Daarbij worden de rapportagelijnen wel aangepast. Bol.com viel tot nu toe nog rechtstreeks onder de hoofddirectie van Ahold Delhaize, maar vanaf 1 januari krijgt AH-directeur Wouter Kolk het online warenhuis onder zijn hoede. Op die manier moeten Albert Heijn en Bol.com meer van elkaar gaan leren en profiteren.

Bespaar Continu nieuw bij Bol.com

Bol.com zette onlangs een nieuwe stap in de verkoop van producten uit het supermarktassortiment. Onder de naam Bespaar Continu lanceerde het bedrijf me een dienst waarbij consumenten via een soort abonnementsservice producten als shampoo, luiers en toiletpapier kunnen laten thuisbezorgen.

Reageer op dit artikel