nieuws

Corona-eigenaar stapt in wietteelt

Fabrikanten 1775

Corona-eigenaar stapt in wietteelt
Foto: Shutterstock

NEW YORK – Het Amerikaanse drankenconcern Constellation Brands gaat nauw samenwerken met de grootste op de beurs verhandelde producent van cannabisplanten, de Canopy Growth Corporation.

De onderneming betaalt omgerekend zo’n €165 miljoen voor een belang van 10 procent in de fabrikant van legale cannabis, die onder meer wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Constellation Brands is de fabrikant achter biermerken als Corono, Modelo en Victoria. Het is ook een grote fabrikant van wijnmerken en sterke drank.

Kennis van drank en wiet

Met de aankoop van het belang in de Canopy Growth Corporation wordt het de eerste drankfabrikant die stappen zet in de wereld van de wietverkoop. Experts denken dat er mogelijkheden zijn om de drankexpertise van Constellation Brands te combineren met de wietkennis van Canopy bij het ontwikkelen van nieuwe drankjes.

Herkennen van consumententrends

Volgens topman Rob Sands van Constellation Brands is het nemen van een belang in een fabrikant van wiet eigenlijk logisch. ‘Het succes van ons bedrijf is het resultaat van het in een vroeg stadium herkennen van consumententrends. Dit is daarin de volgende stap’, zo wordt hij door persbureau Reuters geciteerd.

Koers Corona-fabrikant steeg na bekendmaking

Vooralsnog beperkt de verkoop van producten van Canopy zich tot gebieden waar de verkoop van wiet legaal. Dit is onder meer het geval in dertig Amerikaanse staten. In acht daarvan mag dit zelfs recreatief. Ook in Canada wordt gewerkt aan legalisering van de soft drug. Het aandeel Constellation steeg na de bekendmaking met 1 procent.

Reageer op dit artikel