nieuws

Zwanenberg verkoopt vleeswarentak

Fabrikanten 2601

Zwanenberg verkoopt vleeswarentak

ALMELO – Zwanenberg Food Group verkoopt het bedrijfsonderdeel dat voorverpakte en ambachtelijke vleeswaren maakt aan zijn Belgische branchegenoot Ter Beke.

Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de productie van vleesconserven, worst en snacks.

Leidt niet tot banenverlies

Onder de voorgenomen verkoop vallen fabrieken in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer, die samen goed zijn voor 265 voltijdsbanen en een jaaromzet van ruim € 130 miljoen. De overname zal niet leiden tot banenverlies, zei een woordvoerder van Zwanenberg desgevraagd tegen het ANP. Financiële details werden niet vermeld.

Eigenaar Kips en Huls

Zwanenberg, eigenaar van onder meer de worstmerken Kips en Huls, telt bij elkaar 1600 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van zo’n € 400 miljoen. Bij Ter Beke, dat genoteerd is aan de beurs in Brussel, werken in totaal ongeveer 2000 mensen. De omzet bedroeg vorig jaar een kleine 420 miljoen euro.

Samenwerking met Unilever

De vleesverwerker sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Unilever. De was- en voedingsmiddelengigant verkoopt zijn fabriek in Oss aan Zwanenberg, dat voortaan de productie van Unox-worst en de sauzen en soepen van Bertolli en Knorr voor zijn rekening neemt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever.

Reageer op dit artikel