nieuws

Unilever neemt theefabrikant Pukka Herbs over

Fabrikanten 2701

Unilever neemt theefabrikant Pukka Herbs over

ROTTERDAM – Unilever neemt Pukka Herbs, maker van biologische thee, over.

De Britse theefabrikant heeft een jaaromzet van ongeveer 30 miljoen pond (ongeveer € 32,8 miljoen).

Snelst groeiende biologische theemerk

Volgens een ranglijst van marktonderzoeker Euromonitor is Pukka het snelst groeiende biologische theemerk ter wereld, meldt het ANP. De markt voor kruidenthee, groene thee en thee met fruitsmaakjes is volgens Unilever zo’n € 1,6 miljard waard.

Aanvullende overname

Unilever spreekt zelf van een aanvullende overname die een hiaat opvult in het theeportfolio van de onderneming. Beide bedrijven gaan bovendien prat op hun inzet op duurzaamheid. Financiële details zijn niet bekend.

Reageer op dit artikel