nieuws

Unilever koopt cosmeticabedrijf in Korea

Fabrikanten 1674

Unilever koopt cosmeticabedrijf in Korea
Foto: Shutterstock

SEOUL – Unilever neemt voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea over. Carver Korea wordt gekocht van investeerder Bain Capital en zakenbank Goldman Sachs.

Bain en Goldman Sachs namen in juli vorig jaar een meerderheidsbelang in Carver Korea, dat circa duizend verschillende cosmeticaproducten levert in Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten. Het gaat onder meer om make-up en huidverzorgingsproducten. In Zuid-Koreaanse zakenmedia werd al gemeld dat de verkoop rond zou zijn.

Controlerend belang van ruim 60 procent

Naar verluidt heeft Unilever een controlerend belang van ruim 60 procent in Carver Korea overgenomen van Bain en Goldman Sachs. Het in 1999 opgerichte Carver Korea heeft in de afgelopen jaren sterke groei laten zien. Vorig jaar boekte het bedrijf een bedrijfsresultaat van 137 miljoen euro op een omzet van 321 miljoen euro. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten.

Actiever in overnames

De overname past in de strategie van Unilever om zich meer te richten op de lucratieve markt voor persoonlijke verzorging. De onderneming is bovendien actiever geworden in overnames nadat het eerder dit jaar de prooi werd voor een poging tot een overname door de investeerders achter Kraft Heinz. In juli van dit jaar greep Unilever nog naast de foodtak van Reckitt-Benckiser. In augustus werd bekend dat Unilever een bod overweegt op Estée Lauder.

Reageer op dit artikel