nieuws

Streefmarge Nestlé tussen 17,5 en 18,5%

Fabrikanten 1701

Streefmarge Nestlé tussen 17,5 en 18,5%

VEVEY – Levensmiddelenconcern Nestlé mikt voor 2020 op een onderliggende operationele winstmarge van 17,5 tot 18,5 procent.

Dat heeft het Zwitserse concern bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat het bedrijf de winstdoelstelling voor de periode tot 2020 openbaar maakt. De multinational deed dat als onderdeel van zijn nieuwe strategie.

Activistische aandeelhouder

Nestlé mikt op een onderliggende operationele winstmarge van 17,5 tot 18,5 procent in 2020. De activistische aandeelhouder Dan Loeb drong met zijn investeringsmaatschappij Third Point recent aan op een marge van 18 tot 20 procent en een verkoop van het belang in cosmeticamaker L’Oréal.

Tragere omzetgroei

Nestlé waarschuwde onlangs nog voor een tragere omzetgroei. Voedingsmiddelenbedrijven als Nestlé hebben te maken met groeiende weerstand van consumenten tegen suikerhoudende en andere ongezonde producten. De omzet groeit dit jaar mede daardoor met het laagste tempo in ruim twintig jaar.

Aandeleninkoopprogramma

Topman Mark Schneider kondigde eerder al een aandeleninkoopprogramma aan om investeerders te paaien. Verder werden al investeringen in onder meer de koffiebranche aangekondigd.

 

Reageer op dit artikel