nieuws

Nieuwe topman FrieslandCampina

Fabrikanten 3544

Nieuwe topman FrieslandCampina

AMERSFOORT – FrieslandCampina gaat Hein Schumacher aanstellen als de nieuwe topman van het zuivelbedrijf.

Schumacher is op dit moment nog de financieel directeur van FrieslandCampina. Hij volgt Roelof Joosten op die het bedrijf aan het einde van het jaar verlaat. Joosten was sinds 2004 werkzaam bij FrieslandCampina. Het is de bedoeling dat Schumacher per 1 januari 2018 begint aan zijn nieuwe klus.

Ervaren leider in huis

‘Met Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis’, zegt de raad van commissarissen van FrieslandCampina in een toelichting. Schumacher is sinds begin 2015 als bestuurder aan FrieslandCampina verbonden. Hij werkte eerder onder meer voor Heinz in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China. FrieslandCampina heeft de voorgenomen benoeming van Schumacher voorgelegd aan de centrale ondernemingsraad. Over de vrijgekomen positie van Schumacher wordt later een beslissing genomen.

Voorrecht om leiding te geven

Hein Schumacher: ‘FrieslandCampina is een van de toonaangevende zuivelondernemingen in de wereld. Die positie is tot stand gekomen dankzij de inzet van onze medewerkers en leden-melkveehouders. Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan deze prachtige onderneming en de organisatie naar een volgende fase te brengen. Scherp en snel inspelen op vragen en eisen van consumenten en klanten over de hele wereld is prioriteit. Met relevante en voedzame zuivelproducten die op transparante en duurzame wijze worden geproduceerd door de hele keten heen: van gras tot glas. FrieslandCampina kan dat als geen ander.’

Reageer op dit artikel