nieuws

Drie nominaties voor Beste Rayonmanager 2017

Fabrikanten 3833

Drie nominaties voor Beste Rayonmanager 2017
Richard Dommisse is een van de drie finalisten.

UTRECHT – Sander Bijkerk (Coca-Cola), Robbin Smeets (Perfetti van Melle) en Richard Dommisse (Mondelēz) zijn genomineerd voor de titel Beste Rayonmanager 2017.

De prijs voor Beste Rayonmanager wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt, tijdens het Field Sales Event op 10 oktober in Burgers’ Zoo, waar ook de Beste Buitendienst wordt  bekendgemaakt.

Vijf overgebleven kandidaten

De drie kwamen vorige week als besten uit de bus van de vijf overgebleven kandidaten. Zij verzorgden allen een presentatie van een half uur in Hotel Van der Valk in Utrecht.

Gekozen door vakjury

De managers zijn door een vakjury, bestaande uit Paul Papo (Jumbo-ondernemer), Erwin Binneveld (de man achter Spar University) en Jos van Reenen (directeur Jotru  Advies), genomineerd voor de finale. Daarbij is gekeken naar criteria als onderscheidend vermogen, resultaat, klantgerichtheid, ondernemerschap en hun functioneren als teamspeler.

Vorig jaar won Vrumona

Tijdens het Field Sales Event 2016 werd voor het eerst de Beste Rayonmanager gekozen. Maik van den Berg van Vrumona ging er met de hoofdprijs vandoor. De jury was te spreken over zijn Coop-actie in Nijmegen. Van den Berg kreeg daarbij commitment van 9 winkels, waarvan 3 franchise en 6 filialen. De jury vorig jaar: ‘De inspanningen die hij intern heeft moeten leveren om de actie van de grond te krijgen zijn aanzienlijk, voor een relatief goedkope actie. Maik is een jong talent die creativiteit en lef in zijn werk laat zien.’

Afvallers

Wim de Vries (Unilever) en Bernd Bekkering (Mars) waren dit jaar de andere twee die een presentatie verzorgden, maar zij vielen net voor de finale af.

Pitch van 1 minuut

De drie finalisten Bijkerk, Smeets en Dommisse verzorgen op 10 oktober een pitch van 1 minuut. Deze bepaalt 20 procent van het eindcijfer en daarna wordt bekendgemaakt wie Beste Rayonmanager van 2017 is.

 

Reageer op dit artikel