nieuws

‘Unilever overweegt bod op Estée Lauder’

Fabrikanten 1888

‘Unilever overweegt bod op Estée Lauder’

ROTTERDAM – Unilever overweegt een bod op de Amerikaanse cosmeticaproducent Estée Lauder. Dat schrijft de Britse krant Evening Standard, die zich baseert op bronnen in de Londense City.

Unilever zou met een overname van Estée Lauder, dat omgerekend zo’n 34 miljard euro waard is, sterker willen staan tegen overnamepogingen, meldt het ANP.

Megabod Kraft afgewezen

De Nederlands-Britse voedsel- en verzorgingsmiddelenproducent wees eerder dit jaar een megabod van de Amerikaanse branchegenoot Kraft af.

Meerdere partijen in beeld

Het Franse L’Oréal zou ook interesse hebben in Estée Lauder, net als de investeerders 3G en Berkshire Hathaway. Samen hebben die twee partijen een controlerend belang in Kraft. Tenslotte wordt ook JAB genoemd, het moederbedrijf van onder meer schoenenmerk Bally en tot voor kort van Jimmy Choo.

90 procent van het stemrecht

Om Estée Lauder over te nemen moet een bieder de Lauder-familie voor zich winnen. Die hebben nog altijd een belang van ruim 40 procent van het bedrijf in handen en 90 procent van het stemrecht. Unilever liet desgevraagd weten nooit in te gaan op marktgeruchten. Estée Lauder was volgens de Evening Standard niet bereikbaar voor een reactie.

Reageer op dit artikel