nieuws

Top FrieslandCampina uitgedund

Fabrikanten 2455

Top FrieslandCampina uitgedund

AMERSFOORT – Bas van de Berg en Piet Hilarides vertrekken per 31 december bij Friesland Campina. Beiden maken nu nog deel uit van de executive board van de zuivelonderneming.

Het vertrek van de twee bestuurders heeft te maken met het voornemen van FrieslandCampina om de organisatie per 1 januari 2018 te vereenvoudigen in vier nieuw te vormen wereldwijde business groups: Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Ingredients en Basic Dairy.

Aansturing aangepast

Met de aanpassing van de organisatie wordt per 1 januari 2018 eveneens de aansturing van de onderneming aangepast, aldus het zuivelbedrijf in een persbericht. Het aantal leden van de executive board wordt teruggebracht naar twee personen: de chief executive officer en de chief financial officer. Een executive leadership team wordt opgericht dat bestaat uit de executive board aangevuld met de presidents van de business groups, van FrieslandCampina China en een aantal corporate functies.

Hilarides

Hilarides heeft 23 jaar gewerkt voor de onderneming. Hij was onder meer lid van de concerndirectie van Campina. Na de fusie werd hij lid van de executive board van FrieslandCampina en chief operating officer van de business group Cheese, Butter & Milkpowder. In de afgelopen drie jaar was hij chief operating officer van de business group Consumer Products Asia, gevestigd in Singapore.

Van de Berg

Bas van den Berg is in 1994 in dienst getreden. Hij was onder meer directeur van Campina Nederland. Na de fusie was hij managing director van Daily Fresh Products, van FrieslandCampina Malaysia, Singapore, Hong Kong en van FrieslandCampina Benelux. In 2015 werd hij lid van de executive board en chief operating officer van de business group Cheese, Butter & Milkpowder.

 

Reageer op dit artikel