nieuws

Rol Marc Bolland bij bod op margarines Unilever

Fabrikanten 2055

Rol Marc Bolland bij bod op margarines Unilever

LONDEN – Voormalig Heineken-topmanager en Marks & Spencer-topman Marc Bolland zou samen met oud-Unilever-bestuurder Harish Manwani een belangrijke rol spelen bij een overnamebod van investeerders van de margarine-divisie van Unilever.

Dat meldt de Britse televisiezender Sky News. Volgens de zender zijn investeerders Blackstone en CVC Capital Partners samen bereid zo’n zes miljard pond neer te leggen voor de divisie in onder meer in Nederland groot is met merken als Blue Band en Becel. Bolland en Harwani werken beiden voor Blackstone. CVC Capital is in de supermarktwereld vooral bekend als voormalig eigenaar van C1000.

Bod van Kraft Heinz aanleiding verkoop

Beide partijen willen tegenover Sky News niet reageren. Unilever zette de divisie die zich bezighoudt met de verkoop van margarines en andere smeersels in april van dit jaar in de etalage. De verkoop moet de aandeelhouderswaarde van Unilever versterken nadat rivaal Kraft Heinz een bod had uitgebracht op Unilever, die door de top van het bedrijf werd afgewezen. De margarinedivisie is weliswaar goed voor veel omzet, maar de groeikansen worden door analisten als beperkt gezien.

Meer kapers op de kust voor de divisie

Sky News meldt dat er nog andere partijen interesse hebben getoond in de overname van de divisie. Afgelopen maand werd al duidelijk dat investeerders CD&R en Bain Capital een bod aan het voorbereiden waren. Verschillende partijen zouden bovendien de komende weken nog met biedingen komen. Het is daarbij niet helemaal zeker of de divisie überhaupt verkocht gaat worden. Het is ook nog mogelijk dat Unilever ervoor kiest om de divisie bijvoorbeeld zelfstandig naar de beurs te brengen.

Unilever zelf ook bezig met overnames

Unilever zelf wil zich onder meer concentreren op de divisie die zich bezighoudt met persoonlijke verzorging. Al deed het recent ook nog een vergeefse poging de foodtak van concurrent Reckitt in te lijven. Deze week werd nog bekend dat bankiers van mening zijn dat Unilever de jacht moet openen op het Amerikaanse Colgate-Palmolive.

Reageer op dit artikel