nieuws

FrieslandCampina verkoopt Riedel

Fabrikanten 3355

FrieslandCampina verkoopt Riedel
Het hoofdkantoor van Riedel (foto: Google Streetview)

AMERSFOORT – FrieslandCampina verkoopt Riedel aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment.

Tot het merkenportfolio van Riedel behoren bekende merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, Taksi en Extran.

Voor het einde van het jaar

Riedel is gevestigd in Ede met eigen productie- en verpakkingsfaciliteiten. De verwachting is dat de transactie voor het einde van het jaar zal zijn afgerond.

FrieslandCampina richt zich op zuivelportfolio

FrieslandCampina kondigde eerder dit jaar aan Riedel af te stoten omdat het bedrijf zich volledig wil richten op haar zuivelportfolio. Roel van Neerbos, lid van de executive board van Koninklijke FrieslandCampina: ‘We zochten een koper die Riedel naar een volgende fase zou kunnen brengen. Standard Investment, met haar uitgebreide kennis en ervaring, is daarbij als beste partij uit de bus gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe eigenaren de marktkansen van Riedel als zelfstandig bedrijf ten volle zullen benutten.’

Belangrijke uitbreiding

Voor Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland en afbakbroodproducent Dutch Bakery, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio. Guido Grobbink, partner bij Standard Investment: ‘Riedel heeft zich sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Consumenten plaatsen Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss en DubbelDrank in de top 10 van onmisbare drankenmerken. Maar we drinken met z’n allen ongeveer een kwart minder vruchtensappen dan tien jaar geleden, en dat is ook niet aan Riedel voorbijgegaan.’

Uitgebalanceerde levensstijl

Grobbink ziet veel kansen voor het bedrijf: ‘Wij willen de nadruk leggen op de inherente kwaliteiten van fruit- en vruchtensappen en het belang daarvan voor een uitgebalanceerde levensstijl. Dat is een grote uitdaging, maar we hebben veel vertrouwen in de werknemers en het management. Ik zie ernaar uit om het ondernemerschap bij Riedel uit te bouwen en de mooie merken van dit bedrijf de aandacht te geven die zij verdienen.’

Afhankelijk van goedkeuring

De voorgenomen transactie is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt en het afronden van het medezeggenschapstraject. De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel