nieuws

‘Estée Lauder staat helemaal niet te koop’

Fabrikanten 1534

‘Estée Lauder staat helemaal niet te koop’
Foto: Shutterstock

NEW YORK – Estée Lauder is niet bezig met een verkoop of fusie. Dat heeft topman William Lauder van de cosmeticagigant aan zijn personeel laten weten.

Vorige week doken berichten op over verschillende geïnteresseerden in het bedrijf, waarvan het Brits-Nederlandse Unilever de grootste kanshebber zou zijn. De Sunday Times meldde ook dat Estée Lauder al twee zakenbanken in de arm zou hebben genomen om een eventuele verkoop te onderzoeken.

Berichten niet op feiten gebaseerd

Volgens de topman zijn de berichten niet op feiten gebaseerd. ‘Estée Lauder is niet te koop’, schreef hij in een memo aan medewerkers. Het familiebedrijf zou erg gesteld zijn op zijn zelfstandigheid en er op eigen benen ook goed voor staan.

Unilever volgens analist belangrijkste kandidaat

Maandag nog dook er nog een rapport op van vermogensbeheerder Bernstein waarin analist Andrew Wood schreef dat Unilever de belangrijkste kandidaat was voor het overnemen van het cosmeticabedrijf. Het bericht over de verkoop van het concern kwam als eerste naar buiten in de Britse krant Evening Standard. Zondag kwam daar het bericht bij dat de zakenbanken Goldman Sachs en Evercore in de arm zouden zijn genomen.

L’Oreal zou al een concreet bod hebben uitgebracht

Naast Unilever werden onder meer Procter & Gamble genoemd, en het Franse L’Oreal zou volgens sommige berichten zelfs al een bod hebben uitgebracht. Het zou daarbij gaan om een bod van 122,80 dollar per aandeel, een bod dat 15 procent ligt boven de huidige beurskoers van het bedrijf.

Gezichtscrème op basis van familierecept

Estée Lauder, geboren als Josephine Esther Mentzer, richtte samen met haar echtgenoot Joseph Lauder in 1946 het gelijknamige cosmeticaconcern op met een recept voor gezichtscème dat al langer de ronde deed in de familie. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 11,26 miljard dollar met een nettowinst van 1,11 miljard dollar.

Reageer op dit artikel