nieuws

Dorst naar speciaalbier helpt Carlsberg

Fabrikanten 944

Dorst naar speciaalbier helpt Carlsberg

KOPENHAGEN – De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft de omzet in het tweede kwartaal zien groeien. Dat is te danken aan een sterke verkoop van duurdere biertjes en aan gunstige wisselkoerseffecten.

Het bedrijf verkocht per saldo wel minder bier dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het Deense bierbedrijf steeg desondanks met 2 procent tot 31,8 miljard kroon (4,3 miljard euro).

Verkoop speciaalbier neemt met kwart toe

Daarbij hielp mee dat verkoop van speciaalbier met een kwart toenam. De nettowinst, afgezien van eenmalige posten, ging mede dankzij kostenbesparingen met bijna twee derde omhoog naar 2,3 miljard kroon.

Schuld afbouwen

‘De resultaten tonen aan dat wij goed op koers liggen om onze belangrijkste doelstellingen voor dit jaar te halen’, zei de Nederlandse topman Cees ’t Hart in een toelichting op de cijfers. Carlsberg gaat er nog altijd van uit dat de winst ook over heel 2017 toeneemt en dat de schuld verder kan worden afgebouwd.

Rusland legt plastic flessen aan banden

De volumedaling komt deels doordat Rusland de verkoop van bier in grote plastic flessen aan banden heeft gelegd. Daarnaast miste Carlsberg dit jaar het extra zetje in de rug dat het vorig jaar kreeg van het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk.

 

Reageer op dit artikel