nieuws

Belg topman bij zoetwarengigant Mondelez

Fabrikanten 1591

Belg topman bij zoetwarengigant Mondelez
Still Mondelez

DEERFIELD – De Belg Dirk Van de Put wordt de nieuwe topman van voedingsmiddelengigant Mondelez.

Het Amerikaanse bedrijf achter onder meer Milka- en Côte d’Or-chocola, Oreo-koekjes, Stimorol-kauwgum en Lu-koekjes maakte woensdag bekend dat hij Irene Rosenfeld opvolgt, die met pensioen gaat. Rosenfeld treedt in november terug bij de branchegenoot van Unilever, maar blijft nog tot eind maart toezichthoudend voorzitter. Na die tijd neemt Van de Put ook die functie over.

Van oorsprong diergeneeskundige

Van de Put maakt de overstap van de Canadese fritesfabrikant McCain waar hij dezelfde functies bekleedde. Daarvoor werkte hij onder meer voor Danone, Coca-Cola en Mars. Volgens het bedrijf werd hij door de raad van bestuur unaniem gekozen als ceo. Opvallend is dat Van de Put van oorsprong geen achtergrond in management is. Hij werd aan de universiteit van Gent opgeleid tot dierengeneeskundige.

Volop speculatie over overname door Kraft Heinz

De mededeling komt op een moment dat er in de Verenigde Staten volop wordt gespeculeerd over een mogelijk overname van Mondelez door het door superinvesteerder Warren Buffett geleide Kraft Heinz. De Financial Times schreef hier onlangs ook over. Kraft Heinz zelf wil bevestigen noch ontkennen dat het bedrijf interesse heeft in Mondelez.

Alle producten van oude Kraft weer onder één dak

De speculatie rond deze transactie doet al de ronde sinds het mislukken van de poging van Kraft Heinz om Unilever over te nemen. Als de deal daadwerkelijk tot stand komt, betekent dit de hereniging van de meeste activiteiten van het oude Kraft onder één dak. Zelf deed Mondelez vorig jaar nog een vergeefse poging branchegenoot Hershey’s te kopen.

Reageer op dit artikel