nieuws

Vion koopt Duits vleeswarenbedrijf

Fabrikanten 1992

Vion koopt Duits vleeswarenbedrijf

BOXTEL – Het Nederlandse vleesconcern Vion koopt de Duitse vleeswarenspecialist Otto Nocker en zes vlees- en versmarkten. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

De overgenomen partij is vooral actief in de deelstaat Beieren. De bedrijven zijn niet onbekend binnen Vion. De bedrijven waren onderdeel van het in april failliet verklaarde Lutz Fleischwaren, dat eerder onderdeel van Vion was. De overname voegt ongeveer €50 miljoen aan omzet toe aan het Vion-concern, zo blijkt uit het persbericht.

Vion terug op vleeswarenmarkt

‘Voor Vion past deze overname in het streven naar goede marktposities met sterke regionale merken’, stelt topman Francis Kint van de Nederlandse vleesreus in een toelichting. Voor Vion betekent het een versterking van zijn positie in vleeswaren op de Duitse markt. Enkele jaren geleden moest Vion gedwongen afscheid nemen van een grote vleeswarendivisie in Duitsland vanwege financiële problemen.

Otto Nocker een begrip in Duitsland

Otto Nocker is actief in heel Duitsland, maar is vooral in Beieren een begrip. Slagers kopen het vlees van het bedrijf in vis vlees- en versmarkten van de onderneming. Deze zullen voortaan ook producten van Vion gaan aanbieden. Alle medewerkers, bij Otto Nocker werken 163 mensen, blijven in dienst. De overname is onder voorbehoud van de goedkeuring van de schuldeisers en mededingingsautoriteiten.

Reageer op dit artikel