nieuws

‘Unilever wil bod op foodtak Reckitt’

Fabrikanten 229

‘Unilever wil bod op foodtak Reckitt’

LONDEN – Unilever is van plan een overnamebod te doen op de levensmiddelentak van het Britse Reckitt Benckiser (RB). Met de overname zou een bedrag zijn gemoeid van omgerekend ruim €2,5 miljard.

Het nieuws over het mogelijke bod van Unilever werd zondag gemeld in de krant The Sunday Times. De krant baseert zich daarbij op niet met naam genoemde bronnen. RB liet enkele maanden geleden al weten dat de fooddivisie in de etalage staat, omdat de onderneming zich wil concentreren op zijn non-foodproducten. Onder de levensmiddelentak van RB vallen mosterd- en ketchupmerk French’s en Frank’s RedHot Sauce.

Komende week definitieve biedingen

RB is de fabrikant achter merken als Clearasil, Durex, Nurofen, Cillit Bang en Strepsils en nam eerder dit jaar babyvoedingsmaker Mead Johnson over. Unilever zou bij de overname concurrentie krijgen van onder meer het Amerikaanse Hormel Foods. Volgens de bronnen worden de komende weken definitieve biedingen verwacht. De verkoop wordt naar verluidt begeleid door de Amerikaanse bank Morgan Stanley.

Sir Kensington’s overgenomen

De jaaromzet van de levensmiddelendivisie van RB ligt op meer dan €450 miljoen. Daarmee is het onderdeel goed voor circa 4 procent van de totale omzet van RB. In april werd nog de overname bekendgemaakt van de Amerikaanse producent van organische mayonaise en ketchup Sir Kensington’s.

Zelf gaat Unilever margarinetak verkopen

Eerder dit jaar kondigde Unilever aan afscheid te nemen van de margarinetak, met merken als Becel, Blue Band, Bona en Zeeuws Meisje. De deal moet samen met andere kostenbesparingen zorgen voor een hogere winstgevendheid bij het Brits-Nederlandse was- en levensmiddelenconcern. In combinatie met de inkoop van eigen aandelen en een hoger dividend wil Unilever aandeelhouders zo overtuigen van zijn aantrekkelijkheid als zelfstandig bedrijf, na de afwijzing van de avances van Kraft Heinz begin dit jaar.

Reageer op dit artikel