nieuws

Unilever: Unox-fabriek naar Zwanenberg

Fabrikanten 1535

Unilever: Unox-fabriek naar Zwanenberg

ROTTERDAM – Unilever verkoopt de fabriek in Oss waar de bekende Unox-worsten worden gemaakt aan Zwanenberg Food Group.

In Oss worden naast Unox-producten ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft ook de marketing en verkoop uitvoeren. Unilever denkt door de samenwerking gebruik te kunnen maken van de innovatiekracht van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische en snackproducten. Dat zal volgens Unilever leiden tot groei in deze activiteiten.

Merk versneld laten groeien

Conny Braams, General Manager Unilever Benelux: ‘Unox is en blijft een heel belangrijk en lokaal ijzersterk merk voor Unilever in Nederland. Het besluit om het partnership met ZFG aan te gaan is genomen met als doel het merk versneld te laten groeien. We verwachten substantiële voordelen te behalen door het benutten van onze gezamenlijke schaalgrootte in Oss.’

Medewerkers mee naar Zwanenberg

De stap zorgt niet voor banenverlies. De 325 medewerkers gaan over naar Zwanenberg. Dat bedrijf verplaatst ook productie naar Oss, waardoor de werkgelegenheid bij de fabriek met 20 procent zal toenemen. De overeenkomst is in eerste instantie gesloten voor tien jaar. Financiële details werden niet verstrekt.

FNV in gesprek met Unilever

Vakbond FNV geeft aan zich toch zorgen te maken en wil snel in gesprek met de directie van Unilever om te bespreken wat de gevolgen zijn voor de arbeidsvoorwaarden en het pensioen van het personeel. Unilever zal volgende week de bonden bijpraten. FNV wil bovendien in gesprek met Zwanenberg. Dat bedrijf heeft namelijk aangegeven een deel van de productie van Raalte naar Oss over te hevelen. ‘Wij maken ons zorgen over de gevolgen voor de werkgelegenheid’, stelt bestuurder Wilma Daams van FNV Voedingsindustrie.

Reageer op dit artikel