nieuws

Trian eist zetel op bij Procter & Gamble

Fabrikanten 790

Trian eist zetel op bij Procter & Gamble

CHICAGO – Het Amerikaanse activistische investeringsfonds Trian eist een bestuurszetel op bij fmcg-gigant Procter & Gamble.

De grote man achter Trian is belegger Nelson Peltz, die zelf plaats wil nemen in het bestuur. Daarmee wil het fonds Procter & Gamble dwingen om harder in de kosten te snijden en de resultaten te verbeteren. Volgens Trian zijn er verschillende gesprekken geweest met P&G, maar hebben die niet tot resultaat geleid. Derhalve draagt de aandeelhouder nu zelf Peltz voor als lid van de Raad van Bestuur.

Snijden in de overhead

Komend najaar moet hierover worden gestemd door de aandeelhouders. Trian is een groot voorstander van verhoging van de beurswaarde van P&G door te snijden in de overhead en verbetering van de innovatie. Peltz was eerder betrokken bij Heinz en zit in het bestuur van zoetwarenconcern Mondelez.

Minder groei dan concurrenten

Procter & Gamble, onder meer bekend van merken als Ariel, Pampers, Braun en Gillette, groeit minder hard dan de concurrentie en wint ook minder aan waarde op de beurs dan de index van de Dow Jones. Allemaal redenen volgens Peltz en Trian om tot een effectiever beleid te komen en kostenbesparingen te realiseren.

Reageer op dit artikel